кофа

Дни на Autodesk у нас

В края на октомври в София се проведоха традиционните Дни на Autodesk в България, на които бяха представени иновативни и водещи софтуерни решения в областта на архитектурата, строителството, CAD/CAM и геопространствените информационни решения. Събитието събра над 400 български специалисти. Първият ден бе посветен на архитектите, инженерите и строителните специалисти, като бяха представени най-новите решения и ползи при работа със специализираните продукти.

Сред основните теми на деня бяха перспективите пред Autodesk в модерното проектиране, представени от Пол Липованчук – Autodesk; координация и контрол на архитектурния проект посредством набиращата скорост платформа Revit на базата на строително-информационния модел BIM; употребата на BIM в конструктивната част на проекта, както и във ВИК, ОВК и електро проектирането и кумулативните ползи от употребата на тези софтуерни решения.

Изтъкнати бяха и използването на Civil 3D в инвестиционното проектиране; Абонаментната програма на Autodesk; Пътно проектиране.

На 29 октомври 2008 г. се проведе сесията за съвременно териториално устройство и ГИС, открита от Имре Ковач, мениджър на канала за Източна Европа, който представи пред гостите основната концепция на Autodesk в решенията за нуждите на териториалното планиране, кадастър и ютилити сектора.

Разнообразни теми и примери от приложението на продуктите на Autodesk AutoCAD Map3D, Map Guide Enterprise и Topobase в България представиха фирмите Каниско ООД, Мапекс АД и Зенит Гео ЕООД.

Реална демонстрация на геопространственото решение за създаване, управление и анализ на геоданни Topobase представи Стефан Далаков (Гис София).

Дните на Autodesk приключиха на 30 октомври 2008 г. със сесията за машиностроително проектиране и производство.

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us