кофа

Карта ни показва най-корумпираните градове в България

На сайтът www.corruptionmap.bg може да намерите новосъздадената корупционна карта на България. Проектът представлява иновативна интернет платформа, създадена и поддържана от "Политическа Промяна Сега", които вярват, че YouTube, Facebook, Twitter и Pinterest са перфектното средство за създаване на активно гражданско общество.

 

Картата има за цел да документира, сортира и представи на потребители информация за корупцията в България, а всеки посетител може да сподели лична или обществена нередност, на която е бил свидетел или потърпевш. Всеки проблем трябва да бъде подкрепен с доказателства (снимка, видео, документи), да бъде посочено населено място, в което се е случил, да бъде уточнено и естеството на нередността.

 Инициативата има над 11 хиляди последователи във фейсбук, а сайтът все по-активно започва да се пълни с информация. Ако случайно вие или ваш близък, познат, приятел или враг е  имал неблагоразумието или просто лошия късмет да попадне на корупционни схеми в собствения си град или на някое административно ниво, може да подадете сигнал и сами да станете част от проекта. Стъпките, които трябва да направите е да изберете град на картата, да посочите сфера на нередността, след това да въведете личните си данни и да подкрепите сигнала с доказателства. Платформата насърчава и да коментирате вече известни случай, които са споделени на сайта. Tова, което ние може да кажем, е дано новосъздадената карта да има успех, защото само в понеделник първият доклад за корупцията в ЕС отчете, че общността губи по 120 млрд. евро на година от корупция.

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us