Музиката, която слушате, докато се храните, има особено влияние върху вкусовите ви рецептори. Учените от Университета в Арканзас пускали класическа музика, джаз, хип-хоп или рок, докато доброволци се хранили. Участниците в изследването споделили, че изпитват по-голямо удоволствие от храната, когато слушат джаз. Храната им не била толкова вкусна, когато слушали хип-хоп. При рока и класическата музика не били забелязани особени промени.
В изследването участвали 99 души – 46 мъже и 53 жени. Те консумирали "комфортна" храна, която се свързва с емоции, или храна, която не е обвързана с определени преживявания. По време на хранене хората слушали една и съща част от един от четирите вида музика. Не е изненадващо, че емоционалната храна била млечен шоколад, а неемоционалната – чушка. След теста доброволците оценили храната, която са консумирали.