кофа

Първо биенале на дизайна на „Шипка”6

В началото на октомври в залите на Националния изложбен център на СБХ на ул. "Шипка"6 приюти експонатите на първото българско биенале на българския дизайн.

То не е случаен акт, а е естествено продължение на поредица от изложения, които се проведоха през периода 1996 – 2006 г.

Мотото "Изкуството да създаваш качество на живот" показа стремежа на дизайнерите биеналето да стане културно събитие, което да обедини в едно работещите в образованието, творците, медиите, държавните институции в областта на културата, икономиката и промишлеността. На изложбата имаше няколко раздели: "Образование",

"Концепция" и  "Продукт дизайн". Основен акцент падна върху дизайна на жизнената среда с категориите градска среда, архитектура, интериор, обществена среда, интериор лично жизнено пространство, пространствени навигационни системи, експозиционен дизайн, ландшафтна архитектура и сценография.

Организатори и партньори бяха СБХ, САБ, Националната художествена академия, Камарата на Архитектите в България, Посолството на кралство Испания, Италианския културен институт.

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us