кофа

Протест с тоалетни чинии в Русе

Над 100 души от Русе протестират с тоалетни чинии пред общината, заради липса на канализация. С тоалетни чинии и плакати, жителите на русенските квартали "Средна кула" и "Долапите" изразиха недоволството си, заради спечеления от Община Русе проект за канализация, който няма да се осъществи тази година поради липса на средства по оперативна програма "Околна среда".
 
От екоминистерството заявиха, че след одобрението на средствата за периода 2014 – 2020, Община Русе ще бъде поканена да сключи договор за финансиране, според правилата на новата програма "Околна среда".
За следващата седмица- 11 и 12 март е предвидена среща на кмета на Русе – Пламен Стоилов с министъра на околната среда и водите Искра Михайлова, за да се обсъдят възможности за отпускане на по-навременни средства.
 
Както може би знаете, липсата на канализация и водоснабдяване в света са причина за загубването на много повече животи, отколкото всички войни през XX в., сочат данните на световната организация. В момента човек прекарва средно около три години от живота си в санитарното помещение, а първата тоалетна чиния е била на един от китайските императорите, който управлявал през 50-100 г.. Тя била направена от злато и свързана с водопровода, така че водата отмивала всичко в канализацията. 
 
За първи път обществени тоалетни били построени в Древен Рим през първи век, а в днешно време честваме световния ден на тоалетната на 19 ноември. След цялата тази санитарна информация се надяваме жителите на Русе да не прибегнат до услугите на съществуващата Световна тоалетна организация (WorldToilet.org), която се бори за нормалните хигиенни условия на хората по света.

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us