кофа

Протест в защита на Борисова градина

Днес, 9-ти април от 19.00 часа ще се проведе протестно шествие, от Орлов мост до Столична община с мотото „Да спрем незаконното съсипване на Борисовата градина".
Протестът е организиран от Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт и инициативните комитети на жителите на кварталите "Изгрев" и "Дианабад", а поводът е незаконната сеч в частта от Борисовата градина към Симеоновско шосе, откъдето са изсечени неизвестен брой дървета в радиус от 8 метра.
Гражданите напомнят, че сагата с преместването на трамвайното трасе на ТМ №18 и изграждането на естакадата при кръстовището на Семинарията продължава повече от година, а според тях, тя е едно логично продължение на опитите да се навлезе и да се застрои част от Борисовата градина.
"Още веднъж подчертаваме, че организаторите не сме против трамваите. Ние сме "за" най-екологичния вид транспорт, какъвто е релсовият. Но ние сме и "за" обосновани проекти, съобразени с исканията на гражданите. Ние сме "против" да се противопоставя трамвая на дърветата и едното да се прави за сметка на другото“, заявяват още те.

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us