кофа

София в 18 секунди: Тунел под Лъвов мост, жълтите павета остават, Борисовата без автомобили и музей в Божурище

Точно за 18 секунди обещават да преминаваме в тунел под Лъвов мост, който ще е готов през ноември. Тогава ще  е завършено двуетажното кръстовище, което ще свали бул. "Сливница" на нивото на реката, а пътуващите по бул. "Мария Луиза" ще минават през кръгово движение около моста, съобщи зам.-кметът по транспорт Любомир Христов.
 
Другата новина, която зарадва столичани, е, че жълтите павета остават. Премахването на паветата по бул. "Цар Освободител" става след решение на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), която отмени като незаконосъобразна заповед на главния архитект на Столичната община Петър Диков за конкурса за нов облик на центъра на столицата.
 
Софиянци ще ползват пълноценно и Борисовата градина, след като автоматични антипаркинг колчета ще спират движението на автомобили. Пиломатите ще са монтирани на входовете откъм бул. „Драган Цанков” и ул. „Незабравка”, а достъп до Борисовата градина ще имат само автомобили със специален статут и снабдяващите търговските обекти.
 
От правителствената информационна служба съобщиха, че София ще се сдобие с Музей на авиацията. Той ще бъде изграден в Божурище от частен инвеститор на експозиционна площ да е около 3600 кв. м. След построяването музеят ще бъде безвъзмездно предаден на държавата.

Автор

Super User

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us