кофа

Вижте и чуйте София!

Щрка-щрак и так! Така казваше, на времето един наш приятел, руснак и фотограф. И ето имало защо. Щрак-щрак и готово са обстоятелствата и сега, когато финалистите от фотоконкурса „София през моя обектив“ вече са известни. Фотографската надпревара е част от концепцията за представяне на София в 31-вото издание на международното туристическо изложение „Ваканция и СПА Експо 2014", а наградите бяха раздадени от Столична община на 14 февруари.

Разказваме ви историята чак сега, защото е слънчево и времето е подходящо, освен да разгледате произведенията на победителите, но и да видите София през вашия обектив, в обедната почивка например. Като заговорихме за победители, ето ги и тях:

 

 

Награди на Столична община – ОП

„Туристическо обслужване":

             Николай Шабарков 1-во място

       Люсил Шубаралян- 2-ро място

       Маргарита Гирова- 3-то място

 

Награди на Асоциация за развитие на София:

       Светлин Иванов – първа награда

       Николай Шабарков – втора награда

       Ирена Даскалова – трета награда

 

Сред другите автори, които бяха зарадвани от Столична община с отличия беше Елица Бояджиева, а награди за творчески визии получиха и Елисавета Консулова, Маргарита Гигова и Ирена Даскалова. Снимките на гледащите града през обектива ще бъдат използвани в рекламно-информационни материали на Столична община и Асоциация за развитие на София, както и в сайта www.visitsofia.bg.

Използваме последните редове, за да ви напомним, че броени дни остават да изпращате фотосите си за друг, не по-малко приятен конкурс, а именно Фотоконкурс Язовирите на България. Повече за него на www.facebook.com/events/197156387145393/?fref=ts, а регистрацията си може да направите на https://waterbridge.info/фотоконкурс/. Победителите ще станат известни на на 22 март – световния ден на водата, в музея „ Земята и хората“.

И не забравяйте, че освен да виждате София и да я запечатвате на всякакви цифрови и лентови средства за снимане, може и да я чуете, но за това повече тук- https://sofiainyourears.wordpress.com/. Оглеждайте се, ослушвайте се, но най-вече се усмихвайте, в София или където си пожелаете.

 

 

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us