кофа

Запорират имоти на кмета и главния архитект на Несебър

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество Окръжен съд – Бургас наложи обезпечения на имоти на Николай Димитров, кмет на община Несебър и Валентин Димов, главен архитект на общината. Това съобщиха от пресцентъра на съда. В пет месечен срок Комисията трябва да внесе срещу тях мотивирани искания за образуване на граждански производства по Закона за отнемане на незаконно придобито имущество. Комисията започна проверката около скандала „Дюнигейт”.

Искът за отнемане на имущество срещу кмета на община Несебър Николай Димитров е 1 924 411 лв., а срещу Валентин Димов – 1 111 784 лв. Същите цифри са оповестени и от Бургаския окръжен съд.

Общо на 12 имота на Николай Димитров е наложена възбрана, уточняват от Бургаския окръжен съд. Запорирани са 10 банкови сметки и движими вещи. Сред имотите пет са жилищни, три от тях в Несебър, шест са ниви. Под възбрана са дялове в дружества и автомобил.

11 имота на Валентин Димов и 14 банкови сметки също са под прицела на комисията. Сред тях са и двуетажна къща в Поморие, както и недовършена сграда в Несебър, два автомобила – лек и тежкотоварен.

 

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us