Геодезия

Коментар на брой 3


Началото на годината не беше обещаващо за геодезическата колегия. Лошите новини се сипеха една през друга – липса на държавно финансиране, дължащо се на икономическа криза и не само, ограничаване на средствата на всякакво равнище, а най-мрачното от всичко беше неизвестността – никой прогностик или пророк не се наемаше да определи колко време ще продължи цялата тази глобална липса на надежди на локално геодезическо ниво.

И ако все още съществуваше някакъв оптимизъм и обещания, че след втората половина на годината икономиката може да започне да се възстановява, то сега – на ръба на това второ полугодие всичко е още по-печално – натрупаните през годините изкарани с труд средства все повече изтичат между пръстите, колкото и свит да е пестникът, а принудителното бездействие през първите месеци на годината ще излезе доста солено за всички в гилдията, ако изобщо остане някой в тази професионална колегия.

Единственото хубаво нещо е, че идва лятото, иначе усилно време за геодезистите, а сега – просто време без конкретни планове и работа.

Вече няколко поредни броя не можем да зарадваме читателите с оптимистични новини. За да разведрим обстановката, ще използваме едно изказване на министъра на икономиката Симеон Дянков от края на април, в което той обясни защо е по-голям оптимист в дългосрочен план: „Предишните правителства толкова са работили само за себе си и за личните си интереси, че сега като има правителство, което работи за хората, съм голям оптимист, че в месеците и годините пред нас България ще стане една по-богата държава“.

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us