Геодезия

Коментар на броя

Отмина още един етап в развитието на нашата Държава – поредното служебно правителство.
Отново имаше срещи с гилдията, отново имаше обещания и в крайна сметка имаше и предложение за промяна на наредба РД-02-20-5/15.12.2016, което предложение беше напълно противоречащо на здравия разум и на Конституцията на Република България, където съгласно чл. 17 ал. 2, става ясно, че „Собствеността е частна и публична” и никъде не се споменава, че публичната собственост е повече собственост от частната, или обратното.
Върховният административен съд на същата наша Република България потвърди решение на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), че фирма, която не е изработила нито една кадастрална карта през краткото си съществуване, е правилно оценена с един и същ брой точки с друга фирма, която съществува от 25 години и е изработила кадастрални и специализирани карти на десетки населени места.
И след всичко това, ни обливат с информация, как поредното правителство щяло направи така, че младите хора ще се върнат в Държавата. Е, няма да се върнат. Не само няма да се върнат, но и доста други ще си заминат.
И така, докато останат няколко ръководни кадъра от ВАС, КЗК и още няколко други абревиатури, които да дръпнат шалтера.
Но все пак да погледнем оптимистично. Въпреки всички напъни на зимата, пролетта дойде. След дългия сковаващ студ, земята отново се събужда и животът сред природата отново изглежда чудесен.
Дай Боже с идването на тази дългоочаквана пролет нещо да мръдне в положителна посока.
В тази пролет, желаем успех на новия кабинет и на новия министър на регионалното развитие и благоустройството. И този път.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us