Геодезия

Коментар на броя

Отмина още един етап в развитието на нашата Държава – поредното служебно правителство.
Отново имаше срещи с гилдията, отново имаше обещания и в крайна сметка имаше и предложение за промяна на наредба РД-02-20-5/15.12.2016, което предложение беше напълно противоречащо на здравия разум и на Конституцията на Република България, където съгласно чл. 17 ал. 2, става ясно, че „Собствеността е частна и публична” и никъде не се споменава, че публичната собственост е повече собственост от частната, или обратното.
Върховният административен съд на същата наша Република България потвърди решение на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), че фирма, която не е изработила нито една кадастрална карта през краткото си съществуване, е правилно оценена с един и същ брой точки с друга фирма, която съществува от 25 години и е изработила кадастрални и специализирани карти на десетки населени места.
И след всичко това, ни обливат с информация, как поредното правителство щяло направи така, че младите хора ще се върнат в Държавата. Е, няма да се върнат. Не само няма да се върнат, но и доста други ще си заминат.
И така, докато останат няколко ръководни кадъра от ВАС, КЗК и още няколко други абревиатури, които да дръпнат шалтера.
Но все пак да погледнем оптимистично. Въпреки всички напъни на зимата, пролетта дойде. След дългия сковаващ студ, земята отново се събужда и животът сред природата отново изглежда чудесен.
Дай Боже с идването на тази дългоочаквана пролет нещо да мръдне в положителна посока.
В тази пролет, желаем успех на новия кабинет и на новия министър на регионалното развитие и благоустройството. И този път.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
 • Нов обучителен курс на КИГ за геодезисти
  Нов обучителен курс на КИГ за геодезисти

  Камара на инженерите по геодезия организира провеждане на обучителен курс за поддържане и повишаване на професионалната квалификация, във връзка с чл.20, ал.4 от ЗКИР, по програма, одобрена

 • 25 години УАСГ в Антарктика (покана за изложба)
  25 години УАСГ в Антарктика (покана за изложба)

  Българската геодезия има традиционно място в Антарктика чрез експедициите, в които участват пионери в геодезията на терен. От 29.11.2023 г. всички могат да посетят изложбата,

 • КИГ награди отличниците от УАСГ
  КИГ награди отличниците от УАСГ

  Председателят на Камара на инженерите по геодезия (КИГ) инж. Златан Златанов награди с парична награда и членство за 2024 година десетима студенти, които са постигнали

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us