Геодезия

Лиляна Павлова: Бюджетът за 2012 г. същият като за 2011 г.


Министърът на регионалното развитие и благоустройството обеща светло бъдеще на архитекти и строители

Новият министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова заяви малко след назначението си, че очаква бюджетът на министерството за следващата година да запази тазгодишния си размер. През 2011 г. за политиката на министерството са предвидени 248 милиона лева.

Новоназначеният заместник-министър на регионалното развитие Николина Николова ще отговаря за подготовката на следващия програмен период. В момента в министерството се работи по проектите, с които страната желае да кандидатства пред еврофондовете през следващия програмен период. Планираните за 2012 г. средства за усвояване по Оперативна програма „Регионално развитие“ са 1,5 млрд. лв., които  директно ще бъдат инвестирани за строителство и благоустройство, като сред приоритети са санирането на жилищни сгради и инвестициите във ВиК сектора, пътна, здравна и културна инфраструктура.

Министър Павлова откри учебната година в УАСГ, където коментира, че държавата има на разположение над 3 млрд. лв. от Европейския  съюз за развитие на инфраструктура, които в момента трябва да  бъдат усвоени по-най-добрия начин. В словото си министър Павлова отбеляза, че като член на ЕС България получава изключително голям ресурс за развитието на инфраструктурата на страната, както и за промяната на облика на градовете. По думите на министъра през следващия програмен период предстои да бъде получен още по-голям финансов ресурс, с чиято помощ настоящите студенти ще трябва да проектират, строят и изграждат. Според министър Павлова бъдещите архитекти и строители имат изключителна възможност за бързо професионално развитие.

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us