Геодезия

Лятна академия за български студенти в ЦЕРН

Световната ядрена организация ЦЕРН осигурява блестяща перспектива за кариерата на български студенти, чрез Лятна академия. Всички бъдещите висшисти, които изучават информационни технологии, математика, физика или инженерни науки в България, могат да кандидатстват за лятната академия край Женева.
 
 Тя ще се проведе през юни и юли, като на студентите ще бъдат заплащани по 2500 швейцарски франка на месец – близо 4000 лв.  Стажът ще включва обучение едновременно от професорите в ЦЕРН и най-добрите практикуващи специалисти от хардуерни и софтуерни гиганти като „Интел", „Оракъл" и „Сименс", както и работа по световноизвестния експеримент с Големия адронен колайдер.
 
За кандидатстване по проекта са нужни знания и капацитет да  се разработват IT проекти на високо ниво, владеене на английски на академично ниво, а за голямо предимство ще бъде отчитано и владеенето на френски, който е вторият официален работен език в ЦЕРН.
 
Крайният срок за подаване на документи е 28 февруари, а всякакви призове от състезания, олимпиади или препоръки от професори ще се смятат за предимство.

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us