Геодезия

Малка победа след голямото застрояване


Събарят морския комплекс „Златна перла“ край Варвара, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев в края на юни. Окончателното становище на Дирекцията за национален строителен контрол е, че вилното селище е незаконно.

Курортът се простира на повече от 10 декара земя и подлежи на Оценка за въздействие върху околната среда, но формално е бил разделен на две. Надявам се, че след като този казус от толкова време се дъвче, всички доказателства са събрани, коментира Плевнелиев и допълни, че може би най-после по нашето Черноморие ще се стигне до категорични мерки в полза на природата и всички, които спазват законите в тази държава.

Автор

Super User

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • КИГ организира обучителен курс в София
  КИГ организира обучителен курс в София

  Камарата на инженерите по геодезия (КИГ) организира поредното обучение. Курсът за поддържане и повишаване на професионалната квалификация във връзка с чл.20, ал.4 от ЗКИР, по

 • Конференция за световния ГИС ден
  Конференция за световния ГИС ден

  Световния ден на Географските информационни системи (ГИС) и тази година е през ноември. На 17 ще се проведе онлайн конференция по повода.

 • Геодезистите канят на конференция
  Геодезистите канят на конференция

  От Съюза на геодезистите и земеустроителите в България (СГЗБ) канят днес и утре, 4 и 5 ноември 2021 г. в София на ХХХI Международен симпозиум

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us