Геодезия

Мениджърът Габриеле Дел Фра

 Габриеле Дел Фра е роден на 5 февруари 1956 г. в Италия. Завършва инженерство в Милано. От 2008 г. до днес е регионален мениджър в GeoMax. Работил е за Leica Geosystems, за Nikon Instruments, както и за Officine Galileo в Италия.

 

Бихте ли ни разказали за компанията – как се създава такава корпорация?

В GeoMax предлагаме цялостен набор от интегрирани решения за развитие, производство и разпространение на качествени инструменти и софтуер за строителството и геодезията. Обръщаме сериозно внимание както към случайните частни потребители, така и към професионалистите, като предлагаме на всички нашите лесни за използване, но много добре работещи тотални станции, GPS/GNSS инструменти, нашия софтуер, лазерите, оптичните и цифровите системи и аксесоари.

Мрежата ни за разпространение на продуктите непрекъснато се разраства, като същевременно осигуряваме и сервизно обслужване на продуктите ни, които стават все по-достъпни по целия свят с доброто съотношение цена – производителност.

Колко е голяма фирмата ви? Колко души работят днес в GeoMax?

Фирмата GeoMax е част от корпорацията Hexagon – водещ световен доставчик на информационни технологии, който гарантира постоянно подобряване на качеството и производителността на геопространствените и индустриални приложения. Корпорацията Hexagon е с повече от 15 000 служители, като така предоставя на GeoMax достъп до най-съвременните достижения в развитието и производството в Европа, Америка и Азия. С търговските ни офиси в Германия, Франция, Италия, Индия, САЩ и Китай ние сме винаги близо до всички наши пазари и разбираме уникалните нужди на всички наши разнообразни клиенти.

Може ли да споделите накратко какви са целите на компанията?

Целта ни е да запълним празнотата на бързо растящия пазар за среден клас инструменти, като вършим работата си както трябва, без значение дали става дума за любители потребители или за професионалисти. Както вече споменах, предлагаме лесни за използване, но много продуктивни тотални станции и GPS/GNSS инструменти и софтуер.

В кои страни работите? Какви са вашите международни проекти?

Нашите технологии се продават на всички континенти, като и севризната мрежа обхваща над 130 разклонения в различни държави. Основно за нас е да бъдем близо до нашите клиенти при доставката, обучението и поддръжката на технологиите ни след осъществената продажба на даден продукт.

Какви са основните продукти, които са най-търсени днес?

В GeoMax се концентрираме най-вече върху осигуряване на клиентите на нужното качеството и функционалност на продуктите, необходими им във всекидневния професионален живот. Ние сме един от малкото играчи на този тип пазар, които са в състояние да покриват пълната гама от технологии – едновременно автоматизирани и и ръчни тотални станции за GNSS, софтуер и изобщо цялостното изграждане на определена система. Разбираме, че клиентите не просто работят изключително с една или друга технология. Клиентите очакват използваните от тях системи да имат все повече приложения и да подобряват максимално работните процеси.

А как успявате да предложите висококачествени продукти на конкурентна цена?

Ние се съсредоточаваме изцяло върху качеството и характеристиките на продуктите за нашите клиенти, за да се свършат те работата най-ефективно. Затова предлагаме инструменти и продукти, които „работят, когато вие искате и ви трябват” – т.е. са независими от капризите на времето, на мястото или от спецификата на дадена задача. Свидетели сме, че търсенето на пазара не се вписва в полето на традиционната геодезия.

Ние познаваме добре нашите клиенти и разбираме нуждата им от продукти, които са лесни за използване и както се казва, говорят на техния език. Като се фокусираме върху основните очаквания и изисквания на потребителите, ние предоставяме изключителни решения, водени от разумната пропорция цена-производителност, които да предоставят най-големи възможности на нашите клиенти.

Каква е тайната на успеха ви?

За да осигурим най-доброто решение за потребителя, ние се фокусираме върху създаването на качествени продукти, без да са необходими външни компоненти към тях. Така успяваме да покрием напълно празнината на пазара на инструменти в среден клас, като същевременно използваме и иновативни решения, неприлагани до момента в този сегмент на пазара. Нашите иновации задоволяват нуждите на потребителите, като същевременно инструментите и продуктите ни не изобилстват от възможности и функции, които потребителите не биха използвали, но биха оскъпили продукта.

Как успявате да правите бизнеса си успешен?

Ние сме динамично развиваща се компания, която си дава сметка за динамиката на самия пазар. Именно това корпоративно познание ни дава възможност да реагираме бързо на променливите пазарни тенденции. В допълнение постоянно подобряваме и нашите предложения, като работим вслушвайки се в мнението на нашите колеги от целия ​​свят, за да бъдем близо до всички наши клиенти в световен мащаб.

Винаги сме готови бързо да действаме, когато пазарните тенденции изискват например нов хардуер, софтуер или промяна в производството или в разпространението на продуктите.

Напоследък работите с балканските страни – Черна гора, Македония, Румъния. Това ли е малък пазар? Работили сте също така с Албания. Как работите с хората от Източна Европа?

Нашите продажби и сервизна мрежа, която обхваща всички континенти, обхваща около 90 на сто от балканските страни чрез упълномощени разпространители на продуктите ни. Ръстът на продажбите ни за този регион е повече от 50 на сто през 2014 г. и ние с нетърпение очакваме да прави още по-добър бизнес тук в бъдеще.

Познавате ли български геодезисти? Как се работи с тях? Какви са най-добрите им качества?

Българските ни клиенти много приличат на клиентите от останалия свят – искат да имат качествени инструменти и да си свършат работата ефективно и бързо. Ние подкрепяме тези специалисти, като предлагаме най-конкурентните цени за точните продукти, от които те се нуждаят, без да повишаваме цените с допълнителни функционалности, които са излишни за потребителя.

Какво е влиянието на голямата политика върху вашата работа? Имате клонове както в САЩ, Германия и Италия, така и в Русия и Китай от друга. Как успявате да работите едновременно с всички тях?

Следим отблизо всички чувствителни политически въпроси по цял ​​свят, които имат потенциал да повлияят на нашата дейност. Разполагаме с широка гама от продукти в нашето портфолио, за да предложим на клиентите ни алтернативи, когато политическите проблеми могат да ограничат достъпа до който и да е наш продукт. Например, нашите GNSSтехнологии работят перфектно с широко приетия софтуер Microsurvey, така че можем да предложим по всяко време различни модули, за да посрещнем разнообразните нужди на различните пазари.

Имате ли проблеми със санкции срещу Русия през последната година?

Работим добре в рамките на стандартите с всяка страна, като уважаваме законите и нормите. Действително сме изправени пред митнически ограничения в някои държави, които не са в хармония със законите за конкурентоспособност, но като цяло се справя с пазара по целия свят доста добре.

Как виждате бъдещето на съвременния свят?

Живеем в технологично напреднали времена и това е в основата на нашия бизнес. Компанията Hexagon инвестира 11 на сто от продажбите си в научноизследователска дейност. С този акцент върху постоянни иновации, ние сме уверени, че бъдещето на нашия бизнес е само напред и ще продължим да растем и да се развиваме.

Вашето мото е?

Ще повторя това на фирмата GeoMax – „инструментите работят, когато вие искате и ви трябват”. Това означава, че нашите продукти и решения са готови където и когато потребителят е готов за тях. Нашите продукти осигуряват качеството, когато клиентите ни трябва да си свършат работата на полето, без добавената стойност на допълнителни ненужни екстри.

Какво е бъдещето на геодезията според вас?

В момента има само една известна обитаема планета и това е нашата отговорност – да я опазим и да поддържаме жизнените ресурси на Земята. Геодезия ни позволява да се измерват и контролират многото промени и предизвикателства, пред които е изправен светът. За да се опази този свят за нас и за бъдещите поколения, точните измервания ще се превърнат в основен и най-важен фактор. Геодезическите измервания могат да гарантират бъдещето. Затова в този смисъл ние пък трябва да гарантираме, че като професионалистите предоставяме най-точните средства за измерване за качествено изпълнение на многото задачи, с които геодезистите се сблъскват всеки ден.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us