Геодезия

Нанков: Основната дейност на АГКК е насочена към преобразуване на КВС

Вече са направени значителни облекчения за гражданите и бизнеса по отношение на режимите на работа на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, коментира министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Той обърна внимание, че почти всички от предоставяните от агенцията услуги са достъпни и по електронен път и така са с 30% по-евтини, а за други цените са намалени. Основната дейност на агенцията е насочена към преобразуване на данните от картата на възстановената собственост на земеделските земи, повишаване на покритието на страната с кадастрална карта и подобряване на точността на данните, коментира министърът и посочи, че е отпаднала таксата за граждани за изменение на данни.
За близо седем месеца от началото на мандата на новото правителство са започнати проекти за 1,5 млрд. лв., основно в пътния сектор, похвали се министърът. Почти 900 млн. лв. е стойността на обявените тръжни процедури, а сключените договори са за над 452 млн. лв.
Министър Нанков обобщи напредъка в областта на пътните проекти като разясни дейностите по процедурите за изграждане на АМ „Струма“, ремонтите на републиканската пътна мрежа. Той обяви, че в бюджета за догодина са предвидени 85 млн. лв. за строителството на АМ „Хемус“.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us