Геодезия

Новата година започна по традиция с празника на геодезиста


Усилията на асоциацията за съживяване на бизнеса не спират

Асоциацията на геодезическите фирми и тази година организира празника на геодезиста, който се проведе по традиция в Пловдив, в хотел „Санкт Петербург“. Гости на срещата от гръцка страна бяха Джон Тапас – представител на Техническата камара на Гърция и Весела Арнаутова – представител на Национален съюз на инженерите геодезисти на Гърция. Сръбските гости бяха Сава Станкович от министерство на външните работи на Сърбия, доц. Бранко Божич от Факултета по геодезия и геоинформатика на Белградския университет и собственикът на „DMK & Associates International“ – частна геодезическа фирма с активна международна дейност, оперираща на геодезическия пазар в САЩ и Канада, г-н Кръстич. Тази година имаше и представител от Унгария – Ласло Сейт Петери.

Същевременно асоциацията на геодезическите фирми продължава усилията за създаване на Балканска асоциация на геодезистите. Документите вече са в съда и се чака регистрация. В знак на близко сътрудничество представители на България са поканени да участват на празника на сръбските геодезисти в Кладово,Сърбия, в края на май.

Асоциацията е инициатор на предстоящия специализиран салон GeoExpo, който ще се проведе в Интер Експо Център в София между 8 и 12 март тази година в рамките на Българската строителна седмица. Организирана е и конференция на тема „Геодезическите технологии и пазари 2011″. Събитието е с подкрепата на Камарата на инженерите по геодезия, Агенцията за геодезия картография и кадастър, Университета за архитектура, строителство и геодезия.

Междувременно асоциацията участва на събранието на Съюза за стопанска инициатива, чиито член е. Там беше обсъдена икономическата политика на правителството, като резултатите могат да се формулират така – съюзът реши да активизира дейността си и да втвърди позициите с цел да защита на малкия и среден бизнес в България и да създаде по- добри финансови параметри за развитието на тези фирми у нас.

Асоциацията служи като медиатор за популяризиране на оперативна програма конкурентоспособност на ЕС като популяризира различни схеми за евентуално финансиране.

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us