Геодезия

Новият GRS-1 – GNSS RTK приемник


Двучестотен GNSS приемник с PDA устройство

+ Вътрешен L1 + L2 GPS + GLONASS

+ Вътрешен quadband GSM модем

+ Процесор 806 MHz XScale

+ Windows Mobile 6.1

+ 2.0 Мегапиксела камера

+ Бар код скенер

+ Вътрешен компас

GRS-1 – GNSS RTK Network Receiver

Новият двучестотен приемник, разработка на Topcon, GRS-1 – GNSS RTK е първият в света напълно интегриран приемник с със система RTK. Той е снабден с вграден GNSS приемник и контролер с високоскоростен процесор, повишена памет, вградена камера, компас и четец за бар кодове. Към устройството също има вграден SD слот за памет карта, вътрешен GSM модем и е възможна безжична връзка чрез WiFi и Bluetooth технология.

GRS-1 (Geodetic Rover System) е създаден да изпълни две основни предназначения:

Малък размер и тежина и по-ниска цена от очакваната.

Новият приемник има DGPS система с вътрешна антена L1 за приложение в GIS и навигацията, като е добавена и външна антена PGA-1, за връзка с локалната GNSS мрежа чрез вътрешен модем за две честоти, оперира с двете системи GPS и GLONASS, RTK точност до сантиметър.

Приемникът също може да бъде използват като статично устройство за приемане на информация.

Изключителните му приложения са в геодезическите замервания, съвместно с TopSURV или Pocket 3D или за приложения на GIS с Topcon или ESRI софтуер. Приемникът GRS-1 работи с операционната система Windows Mobile, като има точността и прецизността на PDA устройството.

Като изключителни качества на приемника се определят неговият малък размер и лекота, както и изцяло интегрираните в него необходими системи – двумегапикселовата камера и бар код скенера. Камерата позволява с автофокус да се правят геореферирани снимки. Паметта от 1 GB позволява те да бъдат запазвани на самото устройство, а слотът за допълнителна памет позволява да бъде добавян още по-голям обем. Камерата работи и като четец на бар кодове.

Вграденият компас, в добавка към GNSS позиционирането, позволява да се запазват геореферираните снимки с допълнителна информация за местоположението.

Вграденият GSM модем позволява връзка с интернет, корекцията на информацията чрез трансфер на файлове.

Към устройството може да се добави и пакетът RH-1 Radio, който още повече оптимизира работата, ако се свърже със съществуващата RTK система. Устройството има две допълнителни батерии, които позволяват по-дълга работа с радиото.

Bluetooth и WiFi са стандартните безжични технологии и не е нужно скъпо подобряване или добавяне на CF карти.

Topcon предлага мощни интуитивни решения за по-нататъшната работа. Системата SurveyMaster е мощно CAD решение и улеснява обработването на данните.

haide

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us