Геодезия

Община Сливен подготвя създаването на специализирана карта на подземната инфраструктура

Община Сливен предлага проект за изграждане на специализирана карта на подземната инфраструктура на града. В сряда кметът Стефан Радев се срещна с представители на всички експлоатационни дружества, работещи на територията на Сливен, за да обсъдят проекта.

Идеята е да се създадат специализирани карти на подземните мрежи и съоръжения, като цялата информация да се въведе на едно място. До момента всяка юридическа структура, оперираща с подземна инфраструктура, разчита на собствените си карти и данни. Често те са непълни и неточни, което създава сериозни проблеми при изграждането на нови или допълнителни трасета и при неизбежните ремонтни дейности. Неточностите в подземния кадастър влияят пряко върху уличния трафик, безопасността на движението и комфорта на гражданите, подчертават от общината.

„Надявам се да създадем успешен модел за обща работа, от който пример да почерпят и останалите общини“, изтъкна Стефан Радев.

До края на следващата седмица предстои създаването на работна група, която да изготви плана за работа. В него ще участват представители на общината и партньорите от „Водоснабдяване и канализация-Сливен“ ООД, ЕВН България, „Електроразпределение Юг“ ЕАД, „Българска телекомуникационна компания“ ЕАД, Регион Юг, „Топлофикация-Сливен“ ЕАД, „ГАЗТРЕЙД Сливен“ ЕООД. Групата ще има съдействието на Службата по геодезия, картография и кадастър – Сливен.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us