Геодезия

Обявиха конкурс за интерактивни карти на България

Есри България стартира национален конкурс за интерактивни карти под надслов „Преоткриваме България с ГИС“. Поводът е Световният ден на Географските информационни системи (ГИС), който тази година ще се проведе на 14.11.2018 г.

В рамките на конкурса всеки от участниците ще има възможност да използва една от специално разработените приложения на https://storymaps.arcgis.com и да разкаже своята история, която да остане във времето.

Интерактивните карти съчетават една или повече уеб карти, придружени с текст, снимки и мултимедийно съдържание, които могат да направят всяка история вълнуваща по нов, интересен и увлекателен начин, използвайки универсалния визуален език на географията. Историите могат да бъдат свързани със специално преживяване, с полезна информация, с исторически или фактически данни, с личен или обществен проект. В конкурса могат да се включат както организации, така и индивидуални участници, като награди ще бъдат връчени в следните категории:

  • Устойчиво развитие – истории, които са свързани с теми като околна среда, градско развитие, лични или обществени каузи, добри практики и примери от дейността на организации и много др.
  • Образование – истории, които са насочени към обучението, образованието и изучаването. Истории за училище, университет, курс, кръжок и всичко, което ни помага да се развиваме и обогатяваме с нови и полезни знания
  • История и култура – истории за културни събития, фестивали, чествания, традиции, паметници на културата, исторически забележителности, градове, общности, нации, местности и много др.
  • Пътуване и туризъм – познати и непознати места, пътища, гледки и преживявания, свързани с красотата на нашата родина.

За създаването на своята динамична карта освен приложенията на https://storymaps.arcgis.com  участниците могат да използват всички ресурси, с които разполагат – снимки, видеа, статии и др. Желаещите да се включат в конкурса трябва да изпратят линк към картата до 5 ноември 2018 г. на адрес maps@esribulgaria.com. Преглеждането не трябва да изисква въвеждането на потребителско име и парола.

Победителите от конкурса „Преоткриваме България с ГИС“ ще бъдат обявени до 14 ноември 2018 г., когато ще се проведе честването на 20-тата годишнина Световния ГИС ден в България в София хотел Балкан. Победителите във всяка една категория получава следните награди:

  1. Едногодишен лиценз за водещия в света ГИС софтуер Esri ArcGIS Desktop;
  2. Ваучер за пътуване до избрана от победителя дестинация на стойност 250 лв.;
  3. Сертификат от ЕСРИ България за „Esri Map Expert“;
  4. Специализиран атлас със съвременни ГИС карти „Esri Map Book“.

Повече информация за ГИС технологията на адрес: https://esribulgaria.com/.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us