Геодезия

Отбелязваме Световния ден на геодезиста на 21 март

Съюзът на геодезистите и земеустроителите в България (СГЗБ) и тази година организира тържествено честване на Световния ден на геодезиста, обявен от GLGE и FIG. То ще се проведе на 1 март 2019 г. (четвъртък) в националния музей „Земята и Хората“, София.

Събитието ще бъде подкрепено от Съвета на европейските геодезисти (CLGE), Агенцията по геодезия, картография и кадастър, Камарата на инженерите по геодезия и Секция Геодезия и Приложна геодезия в Камара на инженерите в инвестиционното проектиране.

В тържеството ще вземат участие и делегати на провеждащата се в София Генерална асамблея на CLGE. В рамките на честванията ще се проведе и семинар на тема „Предизвикателствата пред геодезистите, визия 2030”. Пълната програма е достъпна на интернет страницата на СГЗБ на адрес: https://geodesy-union.org/?p=1530.

Тази година патрон на Световния ден на геодезиста е унгарецът Лоран Йотвьош.

Участието в събитието е безплатно като е необходима предварителна регистрация на адрес: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSclQlHtsRUSoY6PognblwKBJc7xM9FQTnXs5Zw-OsZkCykfow/viewform.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • КИГ организира обучителен курс в София
  КИГ организира обучителен курс в София

  Камарата на инженерите по геодезия (КИГ) организира поредното обучение. Курсът за поддържане и повишаване на професионалната квалификация във връзка с чл.20, ал.4 от ЗКИР, по

 • Конференция за световния ГИС ден
  Конференция за световния ГИС ден

  Световния ден на Географските информационни системи (ГИС) и тази година е през ноември. На 17 ще се проведе онлайн конференция по повода.

 • Геодезистите канят на конференция
  Геодезистите канят на конференция

  От Съюза на геодезистите и земеустроителите в България (СГЗБ) канят днес и утре, 4 и 5 ноември 2021 г. в София на ХХХI Международен симпозиум

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us