Геодезия

Откриха новият референтен център на Galileo в Нордвейк, Нидерландия

На тържествена церемония в сряда бе открит новият референтен център на системата Galileo в Нордвейк, Нидерландия. Това съобщиха от европейската агенция за ГНСС

„Референтният център на Galileo (GRC) е най-модерното съоръжение, което е в основата на предоставянето на услуги от системата Galileo. GRC ще бъде от полза при мониторинга на работата на системата и оператора на услугата, като ще гарантира потребителите да се възползват от най-надеждните сателитни данни и същевременно разкрият нови възможности за предоставяните услуги“, заяви изпълнителният директор на Европейската агенция за ГНСС Карло дес Доридес.

„Гордея се с факта, че Референтният център на Galileo се намира в Холандия“, каза холандският министър на инфраструктурата и управлението на водите Кора ван Нюуенхуизен. „Данните, предоставени от Galileo, ще ни позволят да навигация с точност до 20 см. При спасителните операции това рязко намалява времето за реакция и ще спаси животи“, допълни ван Нюуенхуизен.

GRC ще предоставя независима оценка на качеството на сигналите от сателитите на европейската навигационна система, като ще следи и работата на оператора на услугите от Galileo. Центърът се управлява от Европейската агенция за ГНСС и се състои от основната си база в Нордвейк, като за работата му ще допринасят и данни, събирани от страните членки на ЕС, Норвегия и Швейцария.  Центърът извършва и специализирани анализи под формата на кампании за подпомагане на установяването на всякакви проблеми при доставяне на услуги и докладва за своите открития.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us