Геодезия

Покана за деня на геодезиста от председателя на Международната федерация на геодезистите Марк Вандерсшурен

Скъпи колеги, скъпи приятели,

Както всяка година от 2018 г. насам, 21 март ще бъде отбелязан като Световен ден на геодезистите през 2023 г.

Тази година Fédération des Géomètres Francophones, в сътрудничество със Съвета на европейските геодезисти (CLGE) и FIG (Федерация на геодезистите), има честта да координира честването, което ще бъде под формата на хибридно събитие, организирано в две сесии, първата от които в 8:00 ч. централноевропейско време (за аудиторията в регионите на Азия и Тихия океан, Европа, Източна Африка, Близкия и Средния изток), а втората – в 20:00 ч. централноевропейско време (за аудиторията в регионите на Западна Африка, Европа, Южна Америка, Северна Америка и Карибския басейн).

Събитието ще бъде организирано в сградата на Регионалния съвет на Ордена на геодезическите експерти в Париж (1 rue de Chazelles, 75017 Paris, France) в партньорство с двете френски геодезически асоциации: Съвета на геодезистите (Ordre des géomètres experts – OGE) и Франкофонската асоциация по топография (Association francophone de topographie – AFT).

Ако искате да се присъедините към нас в Париж, пишете на f.lebourdais@geometre-expert.fr.

Сертификати за присъствие могат да бъдат издадени както за присъствена, така и за онлайн форма на обучение.

Ако желаете да предоставите такива сертификати (1,5 часа) на участниците от съответните ви организации, моля, свържете се с f.lebourdais@geometre-expert.fr.

С нетърпение очакваме да ви посрещнем на 21 март в Париж и онлайн!

Марк Вандерсшурен

 

Тази година патрони на деня на геодезиста са двама френски геодезисти и астрономи, работили ръка за ръка по различни важни теми – Жан-Батист Жозеф Деламбр и Пиер Франсоа Андре Мешен.

 

Програмата за деня на геодезиста 2023 г. може да бъде свалена от тук

Предишни дни на геодезиста

Владимир Христов, патрон на деня на геодезиста 2022

Ден на геодезиста 2019 г.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us