Геодезия

Пред вас е първият брой на геодезичното списание ГЕОМЕДИЯ

Неговото създаване бе продиктувано от идеята, че е добре всяка професионална гилдия да има трибуна, от която разумните и практични гласове да се чуват. Нашата професия присъства във всички сфери на икономиката. Тя става все по популярна сред широката общественост. Искрено се надяваме и чрез това списание повече хора да разберат за водещата роля на геодезията в България.
Много са проблемите на младата ни демокрация и на професионалното ни общество. Част от тях са породени от неяснотите в законите, с които работим, а друга – защото липсва консолидация при вземане на решения. Ние се надяваме нашите страници да бъдат място за диалог. Диалог – както между поколенията, така и между теорията и практиката. В този диалог бихме желали да се родят идеите за промяна. Нека с този диалог да покажем, че въпреки трудностите нашата гилдия работи коректно и качествено.
Нашата цел е да ви предоставим полезна и интересна информация по теми, които ви вълнуват.
В рубриките на списание ГЕОМЕДИЯ сме се стремили да обхванем темите, които вълнуват работата ни.
Ще Ви представяме последователно всички служби по кадастъра като по този начин се надяваме да отговорим на въпросите ви към тази сравнително нова материя.
В рубриката “Фирмен профил” ще ви предлагаме информация за различни геодезически фирми и начина им на работа. Така се надяваме да улесним избора на инвеститора, а в колегията да се запознаем. В рубриката “Закони” ще ви предоставим нужната информация, свързана с бъдещи и настоящи законови норми. Задавайте въпроси, правете предложения само така всички ваши идеи могат да се обединят и да достигнат комисиите, занимаващи се с подготовката на нормативните актове.
Ще ви представяме и структурите на международните организации в областта на геодезията. Ще поддържаме винаги актуална информация, свързана дейността на Камарата на инженерите по геодезия, Съюза по геодезия и земеустройство.
Ще имаме и по една любопитна статия, защото не всичко е работа, дано ви бъде полезно и забавно подготвеното четиво.
В следващите броеве ще дадем глас на нашите бъдещи колеги. Студентите и учениците от професионалните гимназии вероятно имат въпроси, свързани с проблеми на геодезическата теория и практика.
Искрено е желанието ни ГЕОМЕДИЯ да ви бъде от полза. Идеите ни са много, надяваме се и с ваша помощ да ги реализираме.
Успехът ни зависи от Вас – от Вашите мнения и идеи.

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us