Геодезия

Промяна в Ботевград – вече има кадастър

Кадастрална карта за всички населени места на територията на Община Ботевград влезе в сила. Става дума за извън урбанизираната територия – поземления и горския фонд. Това означава, че всичките скици, които се заявяваха и издаваха от общинските служби по земеделие, или така наречените „Поземлени комисии“, вече ще се издават от Агенцията по геодезия, картография и кадастър. Тази промяна се прави в изпълнение на плана на Агенцията за 2019 г. и намерението й да покрие територията на България с кадастрална карта на 99%.

Във връзка с това ще бъде удължено работното време на гишето към Агенцията в Благоевград: вторник – следобед, и сряда – предиобед. Новото приемно време ще бъде два цели дни – вторник и сряда. Промяната на работното време се прави с цел да се подобри обслужването на гражданите.

От общината припомнят, че не получават никакви приходи от извършваните дейности в изнесеното работно място на Агенцията. Към днешна дата всички такси, които се плащат за различните услуги, постъпват в бюджета на държавната институция.

В средата на 2016 година Община Ботевград сключи договор с Агенцията за разкриване на изнесено работно място, което да спести време и средства, които гражданите трябва да отделят за пътуване до София.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • КИГ организира обучителен курс в София
  КИГ организира обучителен курс в София

  Камарата на инженерите по геодезия (КИГ) организира поредното обучение. Курсът за поддържане и повишаване на професионалната квалификация във връзка с чл.20, ал.4 от ЗКИР, по

 • Конференция за световния ГИС ден
  Конференция за световния ГИС ден

  Световния ден на Географските информационни системи (ГИС) и тази година е през ноември. На 17 ще се проведе онлайн конференция по повода.

 • Геодезистите канят на конференция
  Геодезистите канят на конференция

  От Съюза на геодезистите и земеустроителите в България (СГЗБ) канят днес и утре, 4 и 5 ноември 2021 г. в София на ХХХI Международен симпозиум

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us