Геодезия

Четворката спътници „Галилео“ са готови за изстрелване през декември

Подготвят четворката спътници от съзвездието „Галилео“ за изстрелване на 12 декември тази година. Те ще бъдат изведени в орбита от космодрума Куру във Френска Гвиана.

Сателитите с поредни номера от 19 до 22 и ракетата-носител „Ариана 5“ вече са обявени „готови за полет“. Спътниците са заредени с гориво, което ще използват за прецизно маневриране и достигане на точните си орбити на височина от 23 500 км.

След като бъде напълно проверена, ракетата „Ариана 5“ ще бъде преместена в последната сграда за добавяне на сателитите заедно с диспенсъра си, запечатани в защитен обтекател.

Изстрелването на четворката сателити „Галилео“ ще допълни съзвездието до общо 22 апарата.

Европейската навигационна система започна да предоставя първоначални услуги на 15 декември 2016 г.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • КИГ организира обучителен курс в София
  КИГ организира обучителен курс в София

  Камарата на инженерите по геодезия (КИГ) организира поредното обучение. Курсът за поддържане и повишаване на професионалната квалификация във връзка с чл.20, ал.4 от ЗКИР, по

 • Конференция за световния ГИС ден
  Конференция за световния ГИС ден

  Световния ден на Географските информационни системи (ГИС) и тази година е през ноември. На 17 ще се проведе онлайн конференция по повода.

 • Геодезистите канят на конференция
  Геодезистите канят на конференция

  От Съюза на геодезистите и земеустроителите в България (СГЗБ) канят днес и утре, 4 и 5 ноември 2021 г. в София на ХХХI Международен симпозиум

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us