Геодезия

Регионална геодезическа среща в Бургас

Съюзът на геодезистите и земеустроителите в България (СГЗБ) е организатор на регионална геодезическа среща. Тя ще се проведе на 30 май 2018 г. от 11.00 часа в сградата на ТО на НТС гр. Бургас , ул.“Цар Петър“ №17.

Лектори ще бъдат д-р инж. Иван Калчев, председател на УС на СГЗБ и управител на „ГЕOПЛЮС“, доц. д-р инж. Тодор Костадинов – ръководител катедра в УАСГ, Момчил Минчев – управител на „Българска геоинформационна компания“, Васил Трайчев и инж. Георги Златанов – представители на „Геокад-93“, и инж. Росен Петков – изпълнителен директор на „Солитех“. Темите на срещата ще обхващат актуални професионални проблеми и въпроси свързани с образованието по геодезия. Ще бъдат представени и новостите в професионалното геодезическо оборудване.

В свое съобщение организаторите посочват, че очакват участие на представители на Агенцията по геодезия, картография и кадастър.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • КИГ организира обучителен курс в София
  КИГ организира обучителен курс в София

  Камарата на инженерите по геодезия (КИГ) организира поредното обучение. Курсът за поддържане и повишаване на професионалната квалификация във връзка с чл.20, ал.4 от ЗКИР, по

 • Конференция за световния ГИС ден
  Конференция за световния ГИС ден

  Световния ден на Географските информационни системи (ГИС) и тази година е през ноември. На 17 ще се проведе онлайн конференция по повода.

 • Геодезистите канят на конференция
  Геодезистите канят на конференция

  От Съюза на геодезистите и земеустроителите в България (СГЗБ) канят днес и утре, 4 и 5 ноември 2021 г. в София на ХХХI Международен симпозиум

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us