Геодезия

Семинар „Балканите от Космоса“ през април

Европейската космическа агенция съвместно с министерството на икономиката организират регионален семинар „Балканите от Космоса“ – Космически услуги за регионални стратегии в цифровата икономика: Балкански и Черноморски перспективи“. Събитието ще се проведе под егидата на българското председателство на Съвета на Европейския съюз на 18 и 19 април 2018 г. в хотел „Хилтън“, зала „Мусала“, град София.

Сред темите в програмата са:

−     Приоритети в региона

−     Подкрепа за ускорено икономическо развитие

−     Разглеждане на устойчивостта

−     Морска среда и син растеж

−     Хидрология и екстремни събития

−     Сигурност и правоприлагане.

Участието в събитието е безплатно, но е необходима онлайн регистрация на адрес: https://nikal.eventsair.com/QuickEventWebsitePortal/bulgarian-presidency-meeting/esa. Срокът за записване изтича на 11 април 2018 г. или до запълване на местата.

Актуална информация се намира на официалната интернет страница на министерството на икономиката в раздел „Политики и стратегии“ – „Иновации“, както и в раздел „Предстоящи събития“.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • КИГ организира обучителен курс в София
  КИГ организира обучителен курс в София

  Камарата на инженерите по геодезия (КИГ) организира поредното обучение. Курсът за поддържане и повишаване на професионалната квалификация във връзка с чл.20, ал.4 от ЗКИР, по

 • Конференция за световния ГИС ден
  Конференция за световния ГИС ден

  Световния ден на Географските информационни системи (ГИС) и тази година е през ноември. На 17 ще се проведе онлайн конференция по повода.

 • Геодезистите канят на конференция
  Геодезистите канят на конференция

  От Съюза на геодезистите и земеустроителите в България (СГЗБ) канят днес и утре, 4 и 5 ноември 2021 г. в София на ХХХI Международен симпозиум

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us