Геодезия

Семинар „Нови геодезически инструменти и технологии” Пловдив – 2009


Инж. Ив.Колева, секретар на СГЗБ

 

Пловдив стана домакин на традиционния, съпътстващ панаира, семинар на тема: „Нови геодезически инструменти и технологии“. Зала № 6 на Дома на науката и техниката се оказа тясна да събере всички желаещи да присъстват на 2 октомври тази година.

Събитието беше организирано от Съюза на геодезистите и земеустроителите в България (СГЗБ) и Регионалния научно-технически съюз в Дома на науката и техниката в града.

Инж.Иванка Колева, секретар на СГЗБ, приветства присъстващите и връчи федеративни награди- грамоти на инж. Димитър Димитров и на инж. Димитър Арнаудов – бившия и настоящия секретар на пловдивската организация на Съюза. Наградите са заради активната съюзна дейност и са в чест на 85-ата годишнина на СГЗБ.

Същевременно над 10 фирми представиха пред аудиторията предмета на тяхната дейност и заинтригуваха присъстващите със своите достижения в страната. Изнесените доклади бяха следните: „Европейска DGNSS за прецизно определяне на местоположение EUPOS и българският й сегмент BULiPOS“ на Станимир Стойков, „Съвременни геопространствени методи и технологии на групата БЛОМ“ на Илиян Панчев, „Перманентна референтна GNSS мрежа „ГeoНeт“ на инж.Росен Петков, „Мобилни GIS решения на TRIMBLE“ на доц. д-р инж. Момчил Минчев, „Новини от професионалните GPS-и на МАГЕЛАН“ на инж.Петър Тодoров, „Новости и тенденции в МЕТРИСИС – официален представител на „Leica“ в България“ на инж. Петър Балкански, „Новости от ГЕОПЛЮС“ на д-р инж. Иван Калчев, „ГЕО-Иванов – нови модели геодезически инструменти“ на Марио Иванов, „NAVITEQ – GNSS услуга за високоточно определяне на местоположение“ на инж.Ива Иванова. Колегите от ГЕОХАЙД представиха акцентите на фирмата за 2009 г. с набор от материали и CD.

След приключване на презентациите, докладчиците бяха обкръжени от заинтересовани колеги, задаваха се много въпроси и се дискутираше се върху представените теми.

Срещата завърши с малък коктейл за присъстващите, организиран от една от фирмите участнички.

Обсъждането продължи и след официалното приключване на семинара. Последваха демонстрации на някои от фирмите.

 

plovdiv11.jpg

Връчване на наградата на инж. Димитър Димитров

plovdiv12.jpg

Дискусията продължава във фоайето на ДНТ

plovdiv13.jpg

Инж. Момчил Минчев пред колегите

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us