Геодезия

Списък с най-забавните въпроси в нета

Ако преди години се забавлявахме с ученическите бисери, от национални олимпиади и студентски изпити, то днес интернет пространството  гъмжи от  забавни изцепки. След като през 2013 г., Google публикува най-търсените думи в България, сред които бяха Огледален свят, Пол Уолкър и Gangnam style, то днес Yahoo също направи своята селекция. 
Ето само част от странните въпросите, който присъстваха там:
"Ако родителите на Батман са мъртви, как е бил роден той? Няма логика. Как мъртви родители имат деца? Помислили ли са сценаристите добре?"
 
"Защо като пиша на момичета във Facebook, те не ми отговарят? Влизам във Facebook всеки ден и пиша на момичетата. Те не ме познават, но аз искам да сме приятели. Всеки път като им пиша, че не ми отговарят. Искам да знам какво да направя, за да ми отговарят? П.С. Не съм грозен."
 
"Как да си запомня паролата за Twitter?"
 
"Исках да видя дали компютърът ми може да прочете кредитната ми карта и я сложих в CD-то и се заклещи. Някой знае ли как да я извадя? Пробвах с клечки за зъби, но ги загубих. Освен това устройството сега издава смешни звуци. Помощ???"
Като си говорим за въпроси, то може би именно Google са една от водещите компании по задаване на най-странни въпроси на интервютата си за работа. От компанията могат да ви попитата много неща, но някои от тях, които най-вероятно ще ви хвърлят в джаза са:
"Смалили са ви до размер на петцентова монета и са ви сложили в миксер. Вашата телесна маса намалява пропорционално на плътността. Миксерът ще се включи след 60 секунди. Какво ще направите?"
 
"Направете план за евакуация на Сан Франциско"
 
"Опишете едно пиле като използвате програмен език"
 
"Кое е най-красивото уравнение, което сте виждали?"
 
"Човек си бутал колата и загубил богатството си. Какво се е случило?"
Истината, е че много от тези запитвания са истински загадки, но целта им е просто да се види реакцията на кандидата. Компанията не цели да се избере най-подготвеният, а този, който най-добре се адаптира към начина на мислене и философията на Google.
 
След като видяхте това, можем само да ви кажем: "внимавайте къде и кога, някой ви пита нещо". За обикновените неща просто разпитайте най-добрия си приятел, а за рецептата за мусака- се обадете на мама.

Автор

Super User

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • Аерофото помага за планиране на кризи в Австралия
  Аерофото помага за планиране на кризи в Австралия

  Нов инструмент помага на властите в Австралия да се справят с тежки метеорологични условия, съобщава GIM International. Платформата за въздушни снимки и анализ на местоположението

 • Пуснаха джобни версии на важни закони
  Пуснаха джобни версии на важни закони

  Пуснаха джобни издания на закона за кадастъра и имотния регистър и на закона за устройство на територията.

 • МРРБ: 4000 дка свлачища са картирани с аерофото
  МРРБ: 4000 дка свлачища са картирани с аерофото

  В изпълнение на проект BG16M1OP002-4.003-0003-C03 „Превантивни дейности чрез изграждане/възстановяване на контролно-измервателни системи в регистрирани свлачищни райони”, Министерството на регионалното развитие и благоустройството е извършило аерофото

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us