Геодезия

Старт на учебната година в УАСГ

Нови геодезисти в най-старото техническо училище

dekan i zam dekan

drug obsht pogled

obsht pogled

official guests

studenti

IMGP4851

IMGP4856

Геодезическият факултет стана алма матер за 124 нови студенти тази година. Преподавателите могат да се гордеят, че специалностите във факултета са търсени, на фона на всеобщия спад на желаещите да се обучават в Университета за архитектура, строителство и геодезия (УАСГ). В редовна форма, специалност Геодезия, са приети 78 човека, в задочна форма – 20 човека. В специалността Устройство и управление на земи и имоти обучаващите се в първи курс са 21, а в Управление на европейските инфраструктурни проекти са петима.

На откриването на 19 септември в ректората на УАСГ присъстваха главният секретар на Агенция по геодезия, картография и кадастър (АГКК) Лазаринка Стоичкова, зам. .-началник на Военно-географска служба (ВГС) полк. Петър Данчев, председателят на секция „Геодезия и приложна геодезия“ на Камара на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП) инж. Николай Лев Главинчев, председателят на Съюз на геодезистите и земеустроителите в България (СГЗБ) д-р инж. Иван Калчев Иванов.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова поздрави студентите и преподавателите в УАСГ по повод старта на новата учебна година.

Лиляна Павлова съобщи, че е одобрен проект за ремонт и реконструкция на стария корпус на УАСГ, лаборатории и помещения за спорт на стойност 3 млн. лв., които ще бъдат осигурени от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г.

УАСГ е най-старото техническо учебно заведение в България.

“Радвам се, че сте останали да живеете и учите в България и се надявам, че когато завършите този престижен университет ще останете да работите тук, защото имаме нужда от Вас, а шансовете и перспективите Ви са големи. Строителният отрасъл се нуждае от всички специалности от петте направления на университета. Има все по-малко инженери и специалисти и вярвам и се надявам, че ще имате възможност да се реализирате. Както съм казвала и преди, за мен Вие сте нашите градски мечтатели. Във Ваши ръце е да бъдете със смели мечти и надежди и с Вашите знания да променим облика на България, на градовете и на инфраструктурата, така че те да бъдат по-модерни, по-красиви, по-уютни и по-удобни, за да живеем всички в държавата, която искаме.”

 

Лиляна Павлова

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us