Геодезия

Що е то геодезист?

В миналата ни анкета попитахме що е то кадастър, а сега решихме да свалим нивото на трудност и да разберем в какви са характеристиките на геодезиста – с какво се занимава, къде работи, с какво се храни, как минава работният му ден.

avgustin

Августин Господинов, 26 г., писател:

С какво се занимава ли? Просто казано – дупки пробива всякакви. Работи на земята, а се храни с каквото е сготвила геодезистката, предполагам. По цял ден имоти мери. Не ги жаля аз геодезистите!

nevyana

Невяна Попова, 23 г., уеб редактор:

Геодезистът картографира земята. Работи на бюро и в движение, навън, а яде каквото си носи, сигурно. Не знам какво точно мери, но явно времето му минава навън и после в работно помещение за въвеждане на данни от направеното измерване.

stefanV

Стефан Василев, 33 г., графичен дизайнер:

Геодезистът се храни с каквото има в хладилника. А се занимава с измервания, картографиране. Измерва имоти, терени, релеф, зони, географски работи, а като си направи измерванията – сяда на бюрото да ги обмисля.

milenaG

Милена Георгиева, 28 г., сътрудник обслужване на клиенти с немски (support)

Геодезистът мери и мести някакви пръчки! На полето. Съдейки по мои познати – рядко хапват геодезистите, повече пийват, ако ядат – то е предимно салата с ракия! Знам ли какво мерят… някакви коти там… , а работният им ден минава в подпиране – я на пръчката, я на уреда!

Анкета на Михаела Самарджиева

Автор

Теодора
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us