Геодезия

В АГКК настояват за увеличение на заплатите, с право

Близо 70 процента от работещите в Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК) са започнали подписка с искане за увеличение на заплатите с поне 20 на сто и са декларирали стачна готовност.

Това съобщиха от Синдиката на административните служители „Подкрепа“. От там са изпратили писмо с искането си до министрите на финансите и на регионалното развитие Росица Велкова и Иван Шишков.

В Агенцията работят 400 души, а липсата на кадри поставя нормалното ѝ функциониране в риск, каза заместник-председателят на синдиката Кремена Атанасова.

„Специалисти като инженери, архитекти и геодезисти получават под 1000 лева брутна заплата, което сами разбирате е абсолютно недопустимо. Ние настояваме за постановление, с което да се увеличат техните заплати, тъй като нашите искания по отношение на приемането на актуализацията на бюджета не бяха приети. Това налага извънредно да бъде прието постановление, с което да бъде възможно увеличението на заплатите на работниците там. От началото на годината са напуснали 45 човека, които са работили в агенцията – подготвени и качествени кадри.“

Работата на геодезистите е изключително тежка, ползите от тяхната работа са за цялото общество.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us