Важно

16 марки автомобили замърсяват въздуха

Разследване на замърсяващите емисии на дизеловите модели в Германия извади на светло нередности при 16 марки автомобили, сред които пет германски, френската Рено и японските Судзуки и Нисан, стана ясно от анонса на германския министър на транспорта Александър Добринт в края на април. Марките, които замърсяват въздуха са още Алфа Ромео, Шевролет, Дачия, Фиат, Хюндай, Ягуар, Джип, Лендроувър, Опел, Фолксваген, Порше, Ауди и Мерцедес.

Германските автомобилопроизводители ще изтеглят в Европа 630 000 коли, потвърди Добринт. Той представи резултатите от разследване, започнато миналата година след разкритията за измами при дизеловите коли на Фолксваген.

Като част от по-широко разследване на високите равнища азотен оксид, който е опасен за здравето, германското правителство разпореди проверки на множество автомобили, но установи, че само Фолксваген е инсталирал незаконен манипулиращ софтуер.
При засегнатите автомобили филтрационната система за емисиите редовно се е дезактивирала, когато външната температура спадне под определен праг. Според европейските норми тази процедура е разрешена, само ако се предотвратява катастрофа или повреда на двигателя.
Правителството изисква автомобилостроителите да преразгледат въпросния механизъм.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us