Важно

АНГЛИЯ СЕ СДОБИ С НАЙ-ГОЛЯМАТА ДАМА


„Да видиш света в песъчинка, както е казал поетът Уилям Блейк, е да откриеш зависимостта между голямото и малкото, между науката и духовността, между вселената и пейзажа. Тези космически взаимодействия ме водят в работата. Изучавам метафорите, които подчертават законите на природата, които движат и нас самите, дори и често да забравяме за това.“

Чарлз Дженкс

 

Нортъмбърландия или Дамата на севера. Това не е име на приказка, а е новият парк, изникнал на мястото на една от най-големите затворени вече мини в Англия. Паркът е планиран преди седем години и е построен за две. Това е най-голямото човешко женско тяло, създадено с инструментите на пейзажното изкуство, гордеят се от парка.

Тя, Дамата на севера, е висока 34 метра и дълга 400 метра. Направена е от 1,5 милиона тона скали, пръст и глина. Някои части са подчертани с камъни от мината, които често са били използвани за реставрацията на стари сгради.

Създателят на красавицата е дизайнерът Чарлз Дженкс, който, когато я видял завършена, затаил дъх от мащабите й.

Всъщност две фирми са били ангажирани за възстановяването на въгледобивната мина шотън – това са Banks Group и Blagdon Estate. вдъхновението е дошло от хълмовете Чевиът, които са пресечени от нежни линии и криви, разказват създателите. Те са инвестирали 3 милиона паунда, за да направят своята дама, която смятат за техния нов ангел. в създаването му са били ангажирани 150 души, като повечето са били местни.

lady1.jpg

Разположена е на 46 акра.

Достъпът до парка е безплатен.

Тя, Дамата от севера, е по-висока от осеметажна сграда.

Вижда се от самолет при полети към Нюкасъл.

В парка е забранено язденето и карането на колело.

lady2.jpg

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us