Важно

Честита нова година!


Редакцията на сп. Геомедия пожелава преди всичко здраве и повече късмет през 2014 г.!

Изпратихме 2013 г. – поредната „интересна“ година. Неизбежно е да се сещаме за една от най-тежките древни китайски клетви: Да живееш в интересно време. За по-малко от 365 дни се смениха три правителства. Вече над 200 дена хората протестират. Но не е същото като през 1997 г., когато имахме надежда, че нещо ще се промени. И от днешна гледна точка не може да се отрече, че доста неща се промениха. Някои към по-добро, други – не дотам. Едва ли някой навремето е предполгал, че 16 години по-късно площадите отново ще са пълни и отново хората ще искат коренна промяна.

Непрестанното напрежение през миналата година доведе до известно раздвижване. Управляващите, колокто и да не обръщат внимание на протесетите, започнаха да предприемат някакви действия. Дали тези действия са в правилната посока – ще разберем скоро. Усети се и малко раздвижване в нашата област, все още недостатъчно, но със сигурност е повече от традиционното през последните години нищо. Факт е, че агенцията за геодезия, картография и кадастър обяви няколко обществени поръчки. Факт е обаче, че цената за единица свършена работа падна до абсолютния си минимум.

Геодезическата гилдия все пак получи обещания за държавно финансиране на кадастъра и геодезията. Дано този път тези обещания да се превърнат от добри намерения в реално изпълнение. 

Искаме да пожелаем на новото ръководство на АГКК да успее да преодолее изоставането и да заложи на един конструктивен диалог с гилдията, а сме сигурни, че гилдията ще си свърши своята работа.

Списание Геомедия

 

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us