Важно

Ди Каприо ще възстановява плажа

Американският актьор Леонардо ди Каприо, който през 2000 г. изигра главна роля във филма „Плажът”, сега ще осъществи на живо мечтата от филма – за обитаване на девствен плаж, недокоснат от човешки ръце. Всъщност Ди Каприо си е купил остров близо до Белиз, в който ще възстанови природата от вредното влияние на хората и ще го превърне в еко резерват, в който обаче ще може да отиде всеки. Островът е струвал малко над милион и половина долара.

„Беше като рай на земята“, разказва Ди Каприо за първото си посещение на Блекадор Кайе, и допълва: „Основната цел е да направя нещо, което да промени света. Не бих отишъл до Белиз и не бих правил тези неща на острова, ако не смятах, че усилията ми биха дали нов тласък на цялото екологично движение. „

Целият проект се консултира с екип от учени и ландшафтни архитекти, които работят над 18 месеца по изучаване на околната среда в района и възстановяването на острова. Те ще следят и за въздействието на курорта върху околната среда.

Островът е бил опустошен от ерозия на бреговата линия заради прекомерния добив на местни палмови дървета. Именно от Блекадор Кайе са изкопавали палми, с които са озеленявали курортния град Сан Педро.

Островът ще бъде отворен за посетители през 2018 г., но само при спазване на строги екологични правила.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us