Важно

Очаква ни ново начало


Изтеклият месец беше много особен. В България се случиха такива неща, които досега не бяха се случвали. Може и да са се случвали, но не сме знаели. След всички мъки, които преживяхме, се оказва, че предстоят още. Не стига липсата на работа, фалиралите стотици хиляди фирми, гладните хора, ами се оказва, че почти всичко, каквото сме си говорили, всъщност не е лично помежду ни, а всеизвестен факт. Или поне известен за една част от нас.

В разгара си е и предизборната кампания. От всякъде валят обещания. По този повод екипът на „ГЕОМЕДИЯ“ зададе конкретни въпроси към кандидатите за депутати от различни партии. Отговориха само двама (виж стр. 8). Ние няма да пропуснем да се обърнем към тези хора, веднага след сформирането на новия парламент.

На общото събрание на Камарата на инженерите по геодезия, което се проведе на 24.04.2013 г. беше взето решение за сформиране на група за подготовка на промените в ЗКИР. В тази група ще бъдат поканени представители на всички организации на геодезистите: КИГ, АГФ, СГЗБ и КИИП. Ще се опитаме с общи усилия да направим един хубав закон. Друго важно решение на същото общо събрание е категоричното „НЕ“ на идеите за концесия на кадастъра. Надяваме се, че по този начин ще се спрат всякакви спекулации с тази тема.

Отново ни очаква доста работа. Дано този път да има и резултат. Крайно време е гилдията да се погрижи за проблемите си. Очевидно, че АГКК не успя да реши важните въпроси на колегията за последните 4 години. Професионалните организации правиха някакви опити, нo явно също неуспешни.

Е, очаква ни (за кой ли път) ново начало.

 

Геомедия

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us