Геодезия

Възможност за работа в Европа и Канада


Към този момент инженерите по геодезия в България се намират в затруднено положение, притиснати от безработицата в страната. Председателят на Камарата на инженерите по геодезия инж. Ангел Янакиев обсъди този казус с европейските колеги от CLGE на Общото събрание на организацията в Хановер. В резултат те предложиха България да се включи в проект за работа и обучение на български инженери по геодезия в Швейцария, като условията за да се кандидатства по този проект са следните:

  1. Диплома за завършено образование – инженер магистър геодезист;
  2. Много добро работно ниво френски или немски език;
  3. Стаж по специалността не е задължителен;

На одобрените кандидати ще бъде предложен договор за работа на половин работен ден и подготовка по специалността за другата половина от деня. След едногодишно обучение кандидатите ще положат изпит за приравняване и признаване на образованието си, след което могат да бъдат наети за постоянна работа в Швейцария, при същите условия (работно време и заплата) като швейцарските инженери по геодезия. Офертата е за постоянно пребиваване в Швейцария.

Колеги с работно ниво английски език могат да кандидатстват за работа в Канада, но  офертата е само за 2 години работа и пребиваване в страната.

Ако сте заинтересовани от тази оферта, може да изпратите CV на пощата на Камарата на инженерите по геодезия: kamara@kig-bg.org .

Колегите с работно ниво немски език могат да следят за актуални обяви за работа по геодезия на следните адреси:

https://www.zgis.at/jobs/stellenangebote.shtml (Австрия)

https://www.dvw.de/jobs/startseitenpanel (Германия)

Ако отговаряте на изискванията за работа и сте заинтересовани от конкретна обява, може да направите контакт директно с тях за по-подробна информация!

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us