Геодезия

За пръв път „Света Анастасия“ достъпна за туристи

За пръв път остров „Света Анастасия“ отваря врати за посетители на 15 май. Бившият Болшевик, намиращ се на 6,5 км. югоизточно от Бургас, между нос Света Анастасия и нос Атия ще бъде превърнат в привлекателна лятна дестинация. 
Новината въпреки дъждовното време навън зарадва бургазлии и гости на града, а самото пътешествие до острова ще може да се осъществи с кораба „Кук“.
 
Цените на билетите са 9 лв. за възрастни в двете посоки, 6 лв. – за учащи и пенсионери, безплатно за деца до 7 г. и хора с увреждания, а часовете за отплаване от Бургас са всеки ден от 10:00 ч., 13:30 ч. и 17:30 ч. 
Междувременно Община Бургас води преговори и със собственици на други туристически кораби, които също да се включат в превоза на пътници  в активния летен сезон.

Автор

Super User

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • КИГ организира обучителен курс в София
  КИГ организира обучителен курс в София

  Камарата на инженерите по геодезия (КИГ) организира поредното обучение. Курсът за поддържане и повишаване на професионалната квалификация във връзка с чл.20, ал.4 от ЗКИР, по

 • Конференция за световния ГИС ден
  Конференция за световния ГИС ден

  Световния ден на Географските информационни системи (ГИС) и тази година е през ноември. На 17 ще се проведе онлайн конференция по повода.

 • Геодезистите канят на конференция
  Геодезистите канят на конференция

  От Съюза на геодезистите и земеустроителите в България (СГЗБ) канят днес и утре, 4 и 5 ноември 2021 г. в София на ХХХI Международен симпозиум

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us