Геодезия

Занаятчиите се обединяват в Пловдив

  Отднес до 18 май в Пловдив ще се проведе четвъртият Балкански панаир на занаятите. В него ще вземат участие над 100 занаятчии от България, Молдова, Македония, Косово, Сърбия, Румъния и Турция, а официалното откриване ще е на Джумаята – до Римския стадион.
 
Преди него майсторите, облечени в национални носии, представящи епохата на занаята, ще потеглят от Централна поща и ще направят шествие по главната улица на града. В рамките на двата дни в специални шатри на бившата Узун чаршия, "малката главна" на Пловдив, занаятчиите ще демонстрират уменията си и ще продават изработените на място продукти, а по традиция посетителите на шатрите ще могат да изпробват уменията си в стъклодухане, леене на свещи и плетене на калоферска дантела и др. 
 
се организира от Регионалната занаятчийска камара – Пловдив, като паралелно с него се провежда и  четвъртата туроператорска среща, която е  от 14 до 18 май.

Автор

Super User

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • КИГ организира обучителен курс в София
  КИГ организира обучителен курс в София

  Камарата на инженерите по геодезия (КИГ) организира поредното обучение. Курсът за поддържане и повишаване на професионалната квалификация във връзка с чл.20, ал.4 от ЗКИР, по

 • Конференция за световния ГИС ден
  Конференция за световния ГИС ден

  Световния ден на Географските информационни системи (ГИС) и тази година е през ноември. На 17 ще се проведе онлайн конференция по повода.

 • Геодезистите канят на конференция
  Геодезистите канят на конференция

  От Съюза на геодезистите и земеустроителите в България (СГЗБ) канят днес и утре, 4 и 5 ноември 2021 г. в София на ХХХI Международен симпозиум

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us