Международният геодезически симпозиум вече за 18 път в София

Сряда, 16 Септември 2009

На 5 и 6 ноември 2009 г., в Дома на науката и техниката в София, Съюзът на геодезистите и земеустроителите в България организира традиционния международен симпозиум на тема: "Съвременните технологии, образованието и професионалната практика в геодезията и свързаните с нея области". 

Вече 18 години Международният геодезически симпозиум е форум за изява на учени, преподаватели и студенти. Сесиите и изложбата се посещават от широк кръг специалисти. Интерес се проявява от геодезисти, земеустроители, архитекти, градоустроители, строители, специалисти по информатика, дистанционни изследвания, селско стопанство и др.

Симпозиумът се провежда под егидата на международни неправителствени геодезически и други организации, заедно с наши институции. Спонсори и изложители са известни български фирми.

Заявки за участие с доклади, освен от България, до сега са получени и от Албания, Венецуела, Гърция, Македония, Румъния, САЩ, Турция и Унгария. 

Със съдействие на Военно географската служба докладите се публикуват в сборник и върху CD. През последните години, благодарение на издателството EUROARH - Здравко Русев - Чехия, сборникът с доклади и CD се разпространяват и в европейската научна база данни.

Сборникът е с уникален  I S B N   Registered Proceedings, което прави симпозиума  особено привлекателен форум за авторите.  

Освен най-важното събитие за годината, каквото представлява Международният симпозиум, през месец октомври има и съпътстваща инициатива. На 2 октомври, от 10.00 ч., в Дома на науката и техниката в гр. Пловдив, Съюзът на геодезистите и земеустроителите в България, съвместно с пловдивската териториална на СГЗБ, ще проведе и традиционният семинар "Нови геодезически инструменти и технологии". Семинарът е достъпен за всички заинтересовани специалисти. Не се изисква такса за участие.

Прочетена 765 пъти Последно променена в Понеделник, 10 Април 2017 13:15

"Първа отговорност на всеки гражданин е да оспорва властта."

Бенджамин Франклин

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Условия за ползване на коментарите

geomax l

Baner GEOPORTAL

Със съдействието на Камарата на инженерите по геодезия и Асоциацията на геодезическите фирми

 

Връзка с нас

map

Списание ГЕОМЕДИЯ

Всичко за геодезията

София 1303
ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 146,
ет. 3, ателие 6; тел: 02/ 831 90 01;
e-mail: geomedia@abv.bg
office@geomedia.bg

Банкова сметка

ЕИК 175378844
Банкова сметка
Уникредит Булбанк, клон Европа
BIC - UNCRBGSF
IBAN - BG74UNCR 7000 1500 6707 03
ISSN - 1313-3365

Абонамент

27 лв. за една година

15 лв. за половин година

Свържете се с нас, ако искате да се абонирате.