Трансформаторите не гласуват!

Петък, 16 Май 2014
От няколко дни се опитваме да прехапем устни, да се ощипем или да хапнем сладолед, за да ни мине, но не става. Ето защо следваме старата българска поговорка: "Спoделена мъка- половин мъка" и си го споделяме най-официално: трансформаторите не гласуват!
 
Те, милите, са само електричество, кабели и ламарина и си нямат и най-малка идея защо след като в рамките на проекта "Инвестираме в България" 26 млади български художници изрисуваха 51 от тях, по една от най-дългите софийски улици - "Раковска"- сега някой си позволява да ги облепя с плакати, показващи съмнителни политически физиономии.
 
Красивата цветна инициатива беше дело на иначе охулваните ЧЕЗ и целеше да придаде по-артистичен и естетичен вид на столицата. Тя се осъществи съвместно със сдружението съименник "Трансформатори", с благословията на Столичната община, а ние й се изкефихме толкова много, че помним как тогава правехме цигански колела по "Раковска" и се снимахме с каквото цветно видим.
 
Сега обаче някои от изрисуваните електрически табла в центъра на София са покрити с плакати на обичайните заподозрени. Проблемите са очевидни, освен че ни е грозна и не-цветна, съвсем буквално, цялата ситуация. 
 
Питаме: след като за лепене на предизборни материали би трябвало да има обозначени места, които се посочват от Столична община – това ли са те? И реално вече се чудим, след като самата община е разрешила облагородяването на трансформаторите – сега разрешила ли е облепяВАнето (наясно сме, че тази дума е некрасива, но и ситуацията не е от адекватните)?
 
Пуснати са вече няколко жалби от приятни граждани до Столична община, а ние нямаме търпение да разберем кой ще плати почистването и възстановяването на електрическите табла в нормалния им цветен вид (по закон това трябва да го направят партиите, на които са агитационните материали).
 
Наскоро Трансформатори навършиха пет години – да им е честито! Този предизборен подарък обаче не е от най-уместните!
 
 
коментар: Михаела Самарджиева 
Прочетена 784 пъти

"Първа отговорност на всеки гражданин е да оспорва властта."

Бенджамин Франклин

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Условия за ползване на коментарите

geomax l

Baner GEOPORTAL

Със съдействието на Камарата на инженерите по геодезия и Асоциацията на геодезическите фирми

 

Връзка с нас

map

Списание ГЕОМЕДИЯ

Всичко за геодезията

София 1303
ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 146,
ет. 3, ателие 6; тел: 02/ 831 90 01;
e-mail: geomedia@abv.bg
office@geomedia.bg

Банкова сметка

ЕИК 175378844
Банкова сметка
Уникредит Булбанк, клон Европа
BIC - UNCRBGSF
IBAN - BG74UNCR 7000 1500 6707 03
ISSN - 1313-3365

Абонамент

27 лв. за една година

15 лв. за половин година

Свържете се с нас, ако искате да се абонирате.