Търсим онлайн ПУП-ове на Столична община по данни от кадастъра

Сряда, 20 Юни 2018

От тази седмица електронният портал на Направление „Архитектура и градоустройство“ към Столична община (СО) има нова онлайн услуга. Вече е възможно търсене по данни от кадастралната карта в картата на „Подбробните устройствени планове, възложени от СО и влезлите в сила административни актове“.

Картата прави директна връзка с „Регистър на подробните устройствени планове“, „Регистър на разрешенията за строеж“, „Регистър на разрешения за строеж за благоустройствени обекти“ и „Регистър на разрешенията за поставяне“.

Може да се получи информация за обхвата на разработката на съответния подробен устройствен план и статус към момента. Предоставена е възможност за визуализация на обхвата на съответния издаден административен акт – разрешения за строеж и разрешения за поставяне. В раздел информация се визуализират сканирани изображения – графични части на подробни устройствени планове и влезли в сила административни актове.

Предстои добавянето на връзка с „Регистър на Удостоверенията за въвеждане в експлоатация“, които също ще започнат да се подготвят еднотипно от Нaправление "Архитектура и градоустройство" и всички районни администрации на Столична община, чрез Системата за издаване на административни актове.

Картата на „Подробните устройствени планове, възложени от СО и влезлите в сила административни актове“ е достъпна на адрес: https://www.sofia-agk.com/OpenMap/Zones.

Прочетена 785 пъти

"Първа отговорност на всеки гражданин е да оспорва властта."

Бенджамин Франклин

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Условия за ползване на коментарите

geomax l

Baner GEOPORTAL

Със съдействието на Камарата на инженерите по геодезия и Асоциацията на геодезическите фирми

 

Връзка с нас

map

Списание ГЕОМЕДИЯ

Всичко за геодезията

София 1303
ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 146,
ет. 3, ателие 6; тел: 02/ 831 90 01;
e-mail: geomedia@abv.bg
office@geomedia.bg

Банкова сметка

ЕИК 175378844
Банкова сметка
Уникредит Булбанк, клон Европа
BIC - UNCRBGSF
IBAN - BG74UNCR 7000 1500 6707 03
ISSN - 1313-3365

Абонамент

27 лв. за една година

15 лв. за половин година

Свържете се с нас, ако искате да се абонирате.