Безплатни онлайн курсове по ГИС

Сряда, 22 Април 2020

Компанията Esri стартира образователна програма, посредством която студентите по цял свят, включително и в България, имат възможност да достъпват безплатно онлайн курсове по Географски информационни системи. Като част от програмата, Esri предоставя на студентите безплатен достъп до водещите в света ГИС софтуерни продукти от платформата ArcGIS.

Learn ArcGIS насърчава проектното обучение чрез решаване на проблеми от реалния свят от различни сфери като регионално планиране, управление при бедствия, опазване на околната среда и много други. Програмата включва и уроци по осигуряване на общественото здраве, в които се разглеждат приложни казуси, като например подпомагане справянето с пандемията от COVID-19 посредством прилагане на ArcGIS технологии по примера на университета „Джон Хопкингс“, Световната здравна организация и много други.
Като част от програмата “Learn ArcGIS” студентите получават достъп до десетки водещи ГИС софтуерни продукти, сред които облачният ГИС софтуер ArcGIS Online, ArcGIS Pro – настолен ГИС продукт за събиране, визуализиране и анализ на пространствени данни, както и над 20 леки професионални приложения като Survey123, Insights for ArcGIS, StoryMaps и много други. Програмата предлага и богата база от уроци и упражнения по вид софтуер или тема. От всяко място, по всяко време и от всяко устройство студентите могат да ползват и редица онлайн книги, издание на Esri. Всички тези ресурси са достъпни на сайта Learn.ArcGIS.com от всяка точка на света за студенти над 18 години и техните преподаватели. Уроците в платформата обхващат теми подходящи, както за начинаещи, така и за напреднали.

Българските студенти могат да се включат в програмата до 30 юни, като се регистрират на сайта https://learn.arcgis.com/en/become-a-member/, от който ще имат достъп до продуктите и услугите в него до 31 август 2020г.

Есри ГИС платформата ArcGIS e световен стандарт в областта на Географските информационни системи, използвана от редица водещи организации, сред които НАТО, Европейската агенция за околна среда, структури на Европейската комисия и др. Стотици хиляди студенти използват ArcGIS всяка година, ръководени от преподаватели и изследователи, както във водещи университети по света, включително Харвард, така и в България.

Прочетена 517 пъти

"Първа отговорност на всеки гражданин е да оспорва властта."

Бенджамин Франклин

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Условия за ползване на коментарите

geomax l

Baner GEOPORTAL

Със съдействието на Камарата на инженерите по геодезия и Асоциацията на геодезическите фирми

 

Връзка с нас

map

Списание ГЕОМЕДИЯ

Всичко за геодезията

София 1303
ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 146,
ет. 3, ателие 6; тел: 02/ 831 90 01;
e-mail: geomedia@abv.bg
office@geomedia.bg

Банкова сметка

ЕИК 175378844
Банкова сметка
Уникредит Булбанк, клон Европа
BIC - UNCRBGSF
IBAN - BG74UNCR 7000 1500 6707 03
ISSN - 1313-3365

Абонамент

27 лв. за една година

15 лв. за половин година

Свържете се с нас, ако искате да се абонирате.