Новини

1.4 млрд. лв. по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 за 39 големи общини

39-те общини на най-големите и средно големи градове в страната ще са междинни звена за избор и оценка на проекти по Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Финансовият ресурс, с който ще могат да бъдат подкрепени проекти е 701 млн. евро. Новият подход за получаване на средства се прилага за първи път в България.

Oбщините сключиха споразумения за делегиране на функции на междинни звена за избор и оценка на проекти за финансиране по първата приоритетна ос на програматаза по-малко от 30 минути вчера.

Предстои да се изготвят инвестиционните програми и да бъде набавен подбор на проектите, които ще се представят пред Управляващия орган за одобрение.

За да станат по-добро място за живеене българските градове ще финансират не само проекти за улици, тротоари, градска среда, паркове, училища и детски градини, а и културна, социална и здравна инфраструктура. 39-те големи градове в страната сами ще могат да изберат как да вложат ресурса от 1.4 млрд. лв.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране
  Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране

  България разчита на 1,9 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост за обновяване на жилищния и нежилищния фонд. Значителни средства са предвидени за тези

 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

 • Дрон летя рекордно дълго
  Дрон летя рекордно дълго

  Безпилотният летателен апарат „Фън Жу 3-100“, проектиран от китайски студенти, постави рекорд за продължителен полет на дрон – 80 часа, 46 минути и 35 секунди,

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us