Новини

1100 математици на шествие в Бургас днес

Всички 1100 участници в Международното математическо състезание – ВIМС 2018, ще преминат в пъстро шествие в центъра на Бургас. Това съобщиха от пресцентъра на общината. Дефилето ще стартира в 17:30 часа от Гъбката в Морската градина и ще премине по главните улици на града – „Богориди“ и „Александровска” до Бургаския свободен университет.

Над 1100 млади математици ще зарадват жителите и гостите на Бургас като представят своите 29 държави с шарени носии и облекла, типични за тяхната страна. Те ще бъдат водени лично от председателя на Изпълнителния комитет на IМС д-р Вен-Хсиен Сун, който ще бъде облечен в българска народна носия като жест и символ на приятелство към Бургас и страната домакин.

Шествието ще приключи в Бургаския свободен университет, където от 19:30 часа в Атриума всички състезатели ще се включат в интересна програма в специалната вечер на културите, в която чрез песни и танци ще представят екзотиката и обичаите на своята страна.

Утре (5 юли) от 10:30 часа ще се състои церемонията по награждаване на най-добре представилите се състезатели и отбори и официалното закриване на състезанието.

Организатори на ВIМС 2018 са Община Бургас, ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, министерството на образованието и науката, регионалното управление на образованието в Бургас, институтът по математика и информатика към БАН и съюзът на математиците в България.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us