Новини

15 камиона и 4 багера ще помагат при разчистването на щетите в Карловско

Цялата налична техника на „Автомагистрали“ ЕАД ще се включи в разчистването на щетите след наводнението в Карловско. 15 самосвала, 4 багера, 20 служители на  държавното дружество са на място, 40 служители на Националното тол управление и служители на Агенция „Пътна инфраструктура“ са в помощ на бедстващите там. Около 10 пътнотранспортни фирми също помагат за отстраняването на авариите по пътищата. Това съобщи пред медии заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов. Той е в с. Каравелово заедно с изпълнителния директор на „Автомагистрали” ЕАД инж. Иван Станчев и председателя на УС на АПИ инж. Иво Иванов.

В помощ на властите на терен се включи и специализирана механизация на частни строителни компании, членове на Камарата на строителите в България и на Българска браншова камара “Пътища”.

„Водоснабдяване и канализация“ – Пловдив работи по отстраняване на авариите на помпените станции в близост до засегнатите населени места. Ще бъде направен оглед и техниката ще бъде разпределена така, че да достигне навсякъде, където е необходимо.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us