Новини

Шишков инспектира жълтите павета

„Големият проблем на 2023 г. за София е да не загубим европейските пари.” Това каза служебният министър на регионалното развитие арх. Иван Шишков при проверка на ремонта на жълтите павета. Това стана заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова, нейния заместник по строителството Ангел Джоргов, председателя на Общинския съвет Георги Георгиев и представители на изпълнителя на ремонтите дейности в този участък.
„Целта на проверката е да уточним пред медиите сроковете и кога ще има яснота дали проблемът е технологочен или не. На второ място, как и кога ще бъде отстранен проблемът“. Така министър Шишков обясни защо е отправил покана за съвместна проверка с кмета на София Йорданка Фандъкова и изпълнителя на строителните дейности в обекта. Според него най-притеснителното е, че не е получен отговор за технологията, която е необходима, за да бъде решен проблема.
Проф. Назърски отбеляза, че специалистите от експертния съвет подготвят заздравяване на пясъчната възглавница на 4 см. „С използване на водоразредима смола в малки количества се ангажира част около 15-20 мм от пясъка и се получава полимер, като се създава легло за всяко паве, а приплъзването ще е невъзможно. Фугите са от 3 до 4 см”, обясни той. В пренаредения участък в момента фугите достигали до 15 см. Проблемите ще бъдат решени, но температурата не трябва да е пониска от 10 градуса, а в следващите дни в столицата се очаква да падне сняг. „До края на седмицата ще предадем на общината доклад с цялата технология, дори ще си позволим да посочим и количества за материалите”, увери проф. Назърски.
Арх. Иван Шишков уточни, че Националният институт за недвижимо културно наследство (НИНКН) е съгласувал проекта във вида, предложен от възложителя – Столичната община. Той нямал вина за липсващите задания. Проблемите се решават тогава, когато се признават. Ясно е, сега всички признаваме, че той съществува.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us