Новини

МРРБ иска всички документи от прокуратурата по въпроса за Руската църква

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) съобщи, че очаква Прокуратурата на Република България да изпрати копие на събрания доказателствен материал в обем от 4 тома за собствеността върху храма „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ в гр. София, популярен като Руската църква.

Главеният прокурор Борислав Сарафов покани на среща министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков и го запозна с установената фактология от извършената проверка на Върховна административна прокуратура и Софийска градска прокуратура върху собствеността на земята и храма. Обвинител №1 предаде на регионалния министър писмо от 3 стр., с което го сезира за констатациите от анализа на държавното обвинение, като бе пояснено, че събраните от ПРБ материали по казуса със собствеността на земята на храма и църквата „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ са в значително по-голям обем, а именно – 4 тома.

В хода на работната среща министър Цеков поиска цялата събрана информация, за да прецени има ли законово основание да упражни правомощията на министъра на регионалното развитие и благоустройството по ГПК и ЗДС, свързани с представителство по дела за недвижими имоти – държавна собственост, в защита на държавния интерес.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us